ul. Jana Pawła II 11, 33-180 Gromnik msw@malopolskiewiniarstwo.pl +48 604 285 328

Studia podyplomowe: Technologia winiarska i miodosytnicza

Z przyjemnością informujemy, że w 2017 roku Wydział Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie prowadzi nabór na 2-semestralne studia podyplomowe “Dyplomowany enolog – technologia winiarska i miodosytnicza“. Zostały one stworzone jako odpowiedź na pilne zapotrzebowanie rynku pracy na specjalistów z zakresu enologii, wypełniają także lukę na polskim rynku edukacyjnym i pozwalają podnieść kwalifikacje osobom czynnie pracującym, lub planującym związać się z ww. sektorem.

 
Skierowane są między innymi do:

– przedsiębiorców zainteresowanych inwestycją w branżę winiarską,
– plantatorów i domowych winiarzy,
– pracowników działów produkcyjnych i pozaprodukcyjnych w pokrewnych branżach technologii żywności,
– absolwentów oraz studentów drugiego stopnia studiów Technologii Żywności lub pokrewnych kierunków,
– innych osób zainteresowanych tematyką enologiczną.

Wykłady i ćwiczenia prowadzone będą przez wykładowców Uniwersytetu Rolniczego oraz specjalistów z dziedziny enologii. Program studiów obejmuje następujące zagadnienia:

– biologia i uprawa roślin winiarskich,
– technologia produkcji wina,
– mikrobiologia i biochemia wina,
– analiza sensoryczna wraz z elementami degustacji,
– uwarunkowania prawne, procesy inwestycyjne, projektowanie winiarni i kontrola jakości w winiarni.

Koszt studiów dla 1 osoby wynosi 5000 zł, płatne w 2 ratach po 2500 zł za semestr.

PLAN STUDIÓW – PRZEDMIOTY | EFEKTY KSZTAŁCENIA

Więcej informacji chętnie udzieli:

Dorota Semik-Szczurak
Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej
30-149 Kraków, ul Balicka 122, pokój 1.10
Tel. 012 662 47 98 | d.semik@ur.krakow.pl

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *